Harta site-ului
Ajutor
Echipa liceului Doroțcaia-campioni ai etapei raionale a turneului republican de mini-fotbal
Echipa liceului Doroțcaia-campioni ai etapei raionale a turneului republican de mini-fotbal

Turneul Republican de mini-fotbal „Guguță” reprezintă nu doar o competiție sportivă, ci și o oportunitate de promovare a valorilor sănătoase și a spiritului de echipă în rândul elevilor. Prin implicarea în activități sportive precum acest turneu, elevii au șansa de a-și dezvolta abilitățile fizice, dar și cele sociale și emoționale, precum colaborarea, fair-play-ul și rezistența la efort.
De asemenea, organizarea acestui tip de evenimente contribuie la întărirea legăturilor între diferitele instituții de învățământ și la crearea unei atmosfere de competiție sănătoase și prietenoase.
La data de 8 mai curent, în s. Doroțcaia raionul Dubăsari, s-a desfășurat etapa raională a turneului, dedicat Zilei internaționale a Copilului, sub sloganul „Fotbal pentru sănătate și pace”. Măsura a fost organizată de către Direcția Educație Dubăsari de comun cu Asociația raională de fotbal și Școala sportivă raională.
În cadrul evenimentului au participat elevii pasionați de fotbal din 8 instituții de învățământ din raion: Liceele Teoretice „Ion Creangă” Coșnița, „Mihai Eminescu” Dubăsari, „Vlad Iovița” Cocieri, Doroțcaia, Holercani și Gimnaziile Pîrîta, Ustia, Oxentea.
Fiind un susținător și practicant al fotbalului, președintele raionului, dl Sergiu Grigoriev, prezent la evenimentul sportiv, a venit cu un cuvânt de salut pentru echipe. ,,Această competiție, din an în an, devine tot mai atractivă pentru copii și este dorită de comunitate pentru că are menirea de promovare a unui mod sănătos de viață, de corelare a emoțiilor și valorilor educativ-sociale, de deprindere de conlucrare în echipă pentru un rezultat frumos și impecabil”.
Prin tragerea la sorţ echipele au fost repartizate în 2 subgrupe, pe 2 terenuri, fiecare având câte 3 jocuri.
În urma meciurilor disputate, etapa finală a fost jucată între echipele liceelor Doroțcaia și Coșnița, unde după un meci spectaculos, echipa discipolilor doroțcăieni, antrenați de Semionov Petru și Cojusea Mihai, a rupt victoria cu scor 5:1, menținându-se pe poziție până la sfârșitul meciului, cucerind Cupa și devenind campioni la etapa raională a Turneului.
Pe locul II s-a plasat echipa din L.t. Ion Creangă (antrenor, dl Nacu Eugen); Locul III - Gim. Pîrîta (antrenor, Craijdan Alexei), Locul IV – L.T. Mihai Eminescu (antrenor, Isaicul Mihai).
De asemenea, tradițional, cu diplome și medalii au fost menționați cei mai buni jucători ai turneului: Cel mai bun portar – Chirilov Bogdan (Coșnița), Cel mai bun golgheter – Diordița Artiom (Pîrîta), cu 14 goluri marcate, cel mai bun jucător al turneului - Dmitriev Artiom (Doroțcaia), cel mai bun atacant - Moșneaga Victor (Mihai Eminescu) și cel mai tânăr jucător a fost desemnat Iavița Cristi (Cocieri). Echipele învingătoare au fost decorate cu Cupe și diplome de gradul respectiv.
Măsura a fost deservită de către colegiul de arbitri ai Școlii sportive raionale în componenţa: dl Negara Andrei, Carauș Valeriu, Alexei Craijdan, Dabija Alexander Vladimir Diordița, Iavița Alexandru, Mihai Cojusea.
Se aduc mulțumiri gazdei, dlui primar de Doroțcaia Valeriu Berzan, directorului şcolii sportive dl Andrian Gherlac, profesorilor de educaţia fizică şi tuturor care s-au implicat pentru buna organizare şi desfăşurare a turneului.
Le dorim câștigătorilor succes în etapa regională a competiției.
Mihai IAVIȚA, specialist principal, Direcția educație
Marina LUPAȘCO, specialistă superioară

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
591835619594
2024-05-16 15:39:07
kzaOPlEirCUbYVXG
2024-05-16 22:17:48
OBqoANlE
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Echipa liceului Doroțcaia-campioni ai etapei raionale a turneului republican de mini-fotbal - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta